Iisakki Järvenpää Puukkopistin M2021 Suomen Leijona

690,00  (sis. alv.)

Numeroitu viiden kappaleen erikoiserän Iisakki Puukkopistin M2021 todellisille Suomen Leijonille. Kahvan osat on valettu messingistä ja kahvassa on käsinkaiverretut koristekuviot ja päässä Suomen leijona. Myös peltitupessa on messinkinen Suomen leijona.

Näitä on tehty 5 kappaletta ja ne on numeroitu 1/5 – 5/5.

Tuotetunnus (SKU): 19300 Osasto:

Kuvaus

Vain tämä erä!!

Numeroitu viiden kappaleen erikoiserän Puukkopistin M2021 todellisille Suomen Leijonille. Kahvan osat on valettu messingistä ja kahvassa on käsinkaiverretut koristekuviot ja päässä Suomen leijona. Myös peltitupessa on messinkinen Suomen leijona.

Näitä on tehty 5 kappaletta ja ne on numeroitu 1/5 – 5/5.

Itsenäistymisemme jälkeen piti perustaa kaikki viranomaisorganisaatiot ja luoda niille toimintamallit ja mm. univormut. Tässä yhteydessä todettiin että organisaatioden korkeimmalla johdolla kuului paraatipukuun miekka, mutta alemmalle päällystölle tarvitaan jotain muuta. Niinpä suunnittelutehtävän tuloksena syntyi peltituppinen puukko joka sai nimen Puukkopistin M1919. Nimestään huolimatta sillä ei ollut mitään tekemistä pistimen kanssa eikä siinä ollut kiinnitysmahdollisuutta. Tämä tuli käyttöön armeijalle, rajavartioille, poliiseille ja palomiehille. Oma versionsa oli muun muassa Suojeluskunnalla ja joillain eritysammattiryhmillä. Puukkopistimen käyttö alkoi 1919 ja päättyi 1940. Tiettävästi näitä ei ole Iisakki Järvenpään nimellä tuolloin valmistettu, mutta koska meillä on niiden osia sekä satavuotiaat valmistustyökalut, luultavasti niitä on valmistettu alihankintana.

Suunnittelimme alkuperäistä kunnioittaen uuden version näistä työkaluista ja osista, ja nyt noin vuoden työstämisen jälkeen meillä on Puukkopistin M2021, jonka terä on 4 mm hiiliterästä, kahvan sivut visakoivua joka on petsattu ja lakattu. Tässä erikoismallissa sormisuoja on meillä tehtaalla valettu messingistä, samoin päähän kaartuva selkäosan hela joka on koristeltu Suomen leijonalla ja käsin kaiverretulla koristekuviolla. Tuppi on peltituppi nahkaisella kantolenkillä ja se on käsitelty sinistämällä. Tuppeen on kiinnitetty messinkinen Suomen leijona.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Iisakki Järvenpää Puukkopistin M2021 Suomen Leijona”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *